2010. augusztus 23., hétfő

Top 10 őszinte dalok

Ezúttal olyan videóklipeket gyűjtöttem össze a Youtube-ról, melyeknek előadói megható őszinteséggel szólnak hallgatóikhoz/nézőikhez. Általában legtöbbjük témája a szerelem, de család, barátság vagy karrier is fellelhetők köztük. Az összeállításhoz még az is hozzátartozik, hogy a zenéket az utóbbi 10 évből válogattom - ha netán vkinek hiányérzete támadna. Továbbá azt is elmondanám, hogy számomra lehetetlenség olyan listát összeállítani, hogy "kedvenc számaim", ezért különböző témakörök közé fogom csoportosítani az általam kedvelt dalokat a későbbiekben is.

10. Alicia Keys - No One
Ez egy szimpla szerelmes dal: nincs benne semmi giccs, semmi túlcifrázás - reális érzésekről énekel benne Alicia.


9. Robbie Williams - Feel
Robbie Williams megaslágere egy olyan férfiról szól, akinek minden vágya, hogy végre igazi szerelmet érezhessen.


8. Christina Aguilera - Hurt
Christina több slágere is esélyes volt eme top 10-es listára, de talán a Hurt a legőszintébb mind közül. Egy hozzánk közel álló személy elvesztéséről szól a dal - és bocsánat kérés minden ki nem mondott szóért és fájdalmat okozó tettért.


7. Green Day - Wake Me Up When September Ends
Ez a dal is a búcsúzásról és az elmúlásról szól - az együttes énekese édesapja halála után komponálta.


6. Evanescence - My Immortal
A búcsú és halál témakör megrázóbbja a listán, az énekesnő közeli barátjának elvesztése nyomán született a dal.


5. Gwen Stefani - Cool
Vajon lehetséges a szerelem után baráti kapcsolatot ápolni egykori társunkkal? Gwen Stefani - szerintem legjobb dalában - erre kapunk választ.


4. Kelly Clarkson - Because of you
Mindenki olyanná lesz felnőtt korában, amit kisgyerekként lát környezetében - jó esetben családjában. Vagy mégis lehetséges átlépni saját árnyékunkat? Kelly Clarkson erről énekel, és számon kéri elcseszett fiatalságát...


3. James Blunt - You're Beautiful
A világ legbénább szituációja ihlette ezt a csodálatos szerelmes dalt: egy pillanatra látta a hölgyet a zsúfolt tömegben (ráadásul egy másik férfival) és nem valószínű, hogy valaha újra találkoznak. Mégis a legegyszerűbb szavakkal, ám a legfenségesebb módon fejezi ki érzelmeit. Számomra megunhatatlan e dal.


2. Beyonce - Listen
Igaz, hogy a Dreamgirls című musicalban látható/hallható e dal, viszont az eredeti darabban nem szerepel, csak a filmes verzióban és teljesen Beyonce nevéhez köthető. Nem kell azért sajnálni a híres embereket, de az igényesebbje - aki valami értelmeset akar hagyni az utókorra - biztosan átmegy mindazon, amiről a Listen szól, próbálja megtalálni sajátmagát.


1. Pink - I Don't Believe You
Abszolút ez nyeri el a legőszintébb kategória díját - szakításról szól, amikor nem akarjuk elhinni, hogy a másik nem szeret. És teljesen életszerű - Pink válásakor írta e dalt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése