2010. június 24., csütörtök

Színésznők - Top 10

Első bejegyzésben jöjjenek kedvenc színésznőim, akiknek minden új filmjét - de a régieket is - igyekszem megnézni. Továbbá megjegyezném, hogy eme top 10 összeállításában könnyű dolgom volt, mivel kapásból csak 8 hölgy ugrott be, az utolsó 2-nél szükség volt a filmes listám castingjának megtekintésére. Íme az eredmény:


10. Keira Knightley
Keirát a Karib-tenger kalózaiban ismertem meg, azóta pedig olyan filmekkel, mint a Vágy és vezeklés, Büszkeség és balítélet vagy az Igazából szerelem tornázta fel magát a kedvenc színésznőim sorába.

9. Drew Barrymore
Drewt mondhatni gyermekkorom óta ismertem, hiszen felejthetetlen kiskori tv-s élményem az E.T., de azóta is imádom a filmjei zömét, legyen az A bambanő, Jószomszédi iszony, Zene és szöveg vagy a Nem kellesz eléggé.

8. Helena Bonham Carter
Helena napjaink azon legjobb színésznője, akinek tehetségét nem ismerték el eddig Oscar-díjjal: pedig élvezet nézni, ahogy megformálja szerepeit, amiket rendkívüli igényességgel választ ki.

7. Marilyn Monroe
Őszintén szólva kevés filmjéhez volt eddig szerencsém, viszont életrajza annyira lenyűgöz, hogy feltétlenül itt a helye a legjobbak között.

6. Catherine Zeta-Jones
Annak ellenére, hogy Mrs. Michael Douglas eddigi filmjei kb. 50-50 %-ban oszlanak meg nagyon jó és pocsék minősítés között, mégsem tudom nem szeretni, mert amiben jó, az tényleg a topon van (ld. Chicago).

5. Audrey Hepburn
Audrey esetében talán csak azt kellene megmagyaráznom (mivel őt és filmjeit mindenki szereti), hogy miért szorult csak eme helyre? A válasz mindössze ennyi: valahogy igazságot kellett tennem az első öt helyezett között. :)

4. Renée Zellweger
Annak ellenére, hogy ő mindenki Bridget Jones-a -akiben minden nő magára ismer és tiszteletbeli barátnőjének fogadja- mégsem csak Bridget Jones: jó filmjeinek és lenyűgöző alakításainak se szeri, se száma (ld. Hideghegy, Chicago, Miss Potter...)

3. Kate Winslet
A bronzérmes iránti hódolatom természetesen a Titanic-kal kezdődött - mint tinikorom meghatározó alkotásának főszereplője - de szerencsére tehetségének köszönhetően túllépett a skatulyán és olyan filmekkel örvendeztetett meg, mint az Iris, Én, Pán Péter, Holiday, Apró titkok, A király összes embere vagy A felolvasó - melyért méltán járt az elismerés.

2. Nicole Kidman
Talán a legnagyobb dilemma az első és második helyezett közti döntés: Nicole Kidman számtalan imádnivaló filmmel bír, amelyeket akár kedvencemnek is mondanék aktuális hangulatom függvényében (Moulin Rouge, Hideghegy, Az órák, Ausztrália, Más világ, Egy hölgy arcképe, Tágra zárt szemek, Kilenc, Az arany iránytű), ám épp ennek köszönhetően lett ezúttal csak az ezüstérmes.

1. Gwyneth Paltrow
Egyszer még az is megfogalmazódott bennem, ha valaki más testében élhetnék, én bizony Gwyneth Paltrow lennék - mivel szép, tehetséges és szerény számításaim alapján a legtöbb híres és egyben szexi színésszel játszott, illetve csókolózott a vásznon (pl. Brad Pitt, Ben Affleck, Viggo Mortensen, Robert Downey Jr., Jude Law, Michael Douglas, Joseph Fiennes, Daniel Craig, Aaron Eckhart, Joaquin Phoenix...). :D Azóta persze felnőttem és megelégszem magammal, illetve Gwyneth szuper filmjeivel, mint a Szerelmes Shakespeare, Szép remények, A tehetséges Mr. Ripley, Hetedik, Költői szerelem, Sylvia.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése